ΟΡΟΙ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗΣ

Περίοδος ενοικίασης

Η ελάχιστη διάρκεια ενοικίασης είναι 24 ώρες, με επιτρεπτό όριο καθυστέρησης τη 1 ώρα. Πρόσθετες καθυστερήσεις χρεώνονται ως επιπλέον ημέρα.

 

Ηλικία οδηγού και δίπλωμα οδήγησης

Το ελάχιστο όριο ηλικίας είναι 23 έτη & το μέγιστο 70 έτη. Η άδεια οδήγησης θα πρέπει να έχει εκδοθεί 3 έτη πριν την ημερομηνία ενοικίασης. Σε περίπτωση που ο οδηγός δεν είναι κάτοικος Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι υποχρεωμένος να φέρει διεθνές δίπλωμα για να μπορεί νόμιμα να οδηγήσει στην Ελλάδα.

 

Παραλαβή και επιστροφή οχήματος

  • Παραδόσεις/Επιστροφές οχημάτων στην έδρα της εταιρίας και στα υποκαταστήματα αυτής γίνονται χωρίς χρέωση.
  • Παραδόσεις/Επιστροφές οχημάτων σε άλλη τοποθεσία επιπλέον χρέωση κατόπιν συμφωνίας

 

Ασφάλειες & Ποσά ευθύνης

Βασική ασφάλεια ατυχήματος* (CDW): Περιορίζει το ποσό ευθύνης ζημιών έως τα 800€. Δεν καλύπτονται ζημιές σε κάτω μέρος, ζάντες, τάσια, ελαστικά, καθρέπτες, κεραία, κρύσταλλα και εσωτερικό.

Ασφάλεια κλοπής* (TW): Περιορίζει το ποσό ευθύνης για κλοπή στα 800€ . Ο ενοικιαστής δεν καλύπτεται, σε περίπτωση κλοπής όλου ή μέρους του αυτοκινήτου, που προκλήθηκε από αμέλειά του (π.χ. στην περίπτωση που άφησε το αυτοκίνητο ξεκλείδωτο ή άφησε το κλειδί επάνω στο διακόπτη εκκίνησης). Η ασφάλεια κλοπής χρεώνεται ανά ημέρα.

*εξαιρούνται το Mercedes Vito Tourer & το Mercedes B Class που έχουν διαφορετικά ποσά ευθύνης

Βασική ασφάλεια ατυχήματος (CDW) Mercedes Vito Tourer: Περιορίζει το ποσό ευθύνης ζημιών έως τα 1600€. Δεν καλύπτονται ζημιές σε κάτω μέρος, ζάντες, τάσια, ελαστικά, καθρέπτες, κεραία, κρύσταλλα και εσωτερικό.

Ασφάλεια κλοπής (TW) Mercedes Vito Tourer: Περιορίζει το ποσό ευθύνης για κλοπή στα 1600€ . Ο ενοικιαστής δεν καλύπτεται, σε περίπτωση κλοπής όλου ή μέρους του αυτοκινήτου, που προκλήθηκε από αμέλειά του (π.χ. στην περίπτωση που άφησε το αυτοκίνητο ξεκλείδωτο ή άφησε το κλειδί επάνω στο διακόπτη εκκίνησης). Η ασφάλεια κλοπής χρεώνεται ανά ημέρα.

Βασική ασφάλεια ατυχήματος (CDW) Mercedes B Class: Περιορίζει το ποσό ευθύνης ζημιών έως τα 1200€. Δεν καλύπτονται ζημιές σε κάτω μέρος, ζάντες, τάσια, ελαστικά, καθρέπτες, κεραία, κρύσταλλα και εσωτερικό.

Ασφάλεια κλοπής (TW) Mercedes B Class: Περιορίζει το ποσό ευθύνης για κλοπή στα 1200€ . Ο ενοικιαστής δεν καλύπτεται, σε περίπτωση κλοπής όλου ή μέρους του αυτοκινήτου, που προκλήθηκε από αμέλειά του (π.χ. στην περίπτωση που άφησε το αυτοκίνητο ξεκλείδωτο ή άφησε το κλειδί επάνω στο διακόπτη εκκίνησης). Η ασφάλεια κλοπής χρεώνεται ανά ημέρα.

Πλήρης ασφάλεια ατυχήματος (FDW): Περιορίζει περισσότερο το ποσό ευθύνης για ζημίες στο όχημα στο ποσό των 300 ευρώ.  Δεν καλύπτονται ζημιές σε κάτω μέρος, ζάντες, τάσια και ελαστικά. Η πλήρης ασφάλεια ατυχήματος χρεώνεται ανά ημέρα.

Καμία ασφαλιστική κάλυψη δεν ισχύει:

  • • αν διαπιστωθεί ότι ο οδηγός βρίσκεται υπό την επήρεια οινοπνεύματος ή ναρκωτικών ουσιών
  • • για ζημιές που προκλήθηκαν από οδήγηση σε μη ασφαλτοστρωμένους δρόμους
  • • για ζημιές σε κάτω μέρος, ζάντες, τάσια, ελαστικά, καθρέπτες, κεραία, κρύσταλλα και εσωτερικό
  • • για απώλεια προσωπικών αντικειμένων που βρίσκονται μέσα στο όχημα
  • • για ατυχήματα που προκλήθηκαν με οδηγό μη δηλωμένο στο μισθωτήριο συμβόλαιο
  • • για απώλεια ή καταστροφή κλειδιού του οχήματος
  • • για απώλεια ή καταστροφή συσκευών GPS Navi, παιδικών καθισμάτων, αλυσίδων χιονιού ή άλλου πρόσθετου εξοπλισμού

Το κόστος ζημιάς ή απώλειας του αυτοκινήτου καταβάλλονται ακόμα και εάν ο ενοικιαστής καλύπτεται ασφαλιστικά από την πιστωτική του κάρτα ή κάποια Τρίτη υπηρεσία ασφάλισης. Σε αυτή την περίπτωση, ο ενοικιαστής υποχρεούται να πληρώσει στην εταιρία ολόκληρο το κόστος επισκευής ή αντικατάστασης του αυτοκινήτου, το οποίο στη συνέχεια θα διεκδικήσει ο ίδιος από την πιστωτική κάρτα του ή τον άλλο φορέα ασφάλισης.

 

ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ Ο ΠΕΛΑΤΗΣ, ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΥΠΑΙΤΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ, ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ, ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ Κ70 ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ.

 

Εγγύηση

Για την ενοικίαση ενός οχήματος είναι απαραίτητη μια πιστωτική κάρτα (Visa, Master Card), ακόμη και αν η πληρωμή γίνει σε μετρητά. Η εταιρία  θα δεσμεύσει το ποσό ευθύνης για ζημία έως τη λήξη της ενοικίασης.

 

Επιπλέον Οδηγός

Σε κάθε ενοικίαση αυτοκινήτου, μόνο ο δηλωμένος οδηγός καλύπτεται από τις παραπάνω ασφάλειες. Σε περίπτωση που και άλλοι οδηγοί πρόκειται να οδηγήσουν το μισθωμένο όχημα, θα πρέπει να δηλωθούν στο μισθωτήριο συμβόλαιο κατά την έναρξη της ενοικίασης. Απαιτούμενα έγγραφα είναι δελτίο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατήριο και άδεια οδήγησης σε ισχύ. Η υπηρεσία πρόσθετου οδηγού χρεώνεται ανά ημέρα με το ποσό των 5 ευρώ.

 

Πρόσθετες παροχές

Κατόπιν ζήτησης διατίθενται παιδικά καθίσματα, αλυσίδες χιονιού και συστήματα GPS Navi, με χρέωση ανά ημέρα. Πρέπει να αναφέρονται στην κράτηση.

 

Πολιτική καυσίμου

Το όχημα παραδίδεται με γεμάτο το ρεζερβουάρ των καυσίμων και πρέπει να επιστραφεί κατά τον ίδιο τρόπο. Σε διαφορετική περίπτωση ισχύουν χρεώσεις 12€ συν το κόστος του καυσίμου που λείπει. Δεν επιστρέφονται ούτε συμψηφίζονται χρήματα για επιπλέον καύσιμο στο ρεζερβουάρ.

 

Περιορισμοί

Απαγορεύεται η οδήγηση εκτός των ελληνικών συνόρων, η οδήγηση σε χωματόδρομους, η μεταφορά βαριών αντικειμένων και γενικότερα η κακή χρήση. Υπάρχουν  χρεώσεις έως και 98€ για ειδικό καθαρισμό σε οχήματα που θα επιστραφούν με υπερβολικά βρώμικο εσωτερικό (π.χ. λεκέδες από φαγητό, καφέ κ.λ.π.) υποδηλώνοντας κακή χρήση.

 

Διαχειριστικά έξοδα

Στην περίπτωση ατυχήματος υπάρχει μη επιστρεφόμενη χρέωση 62,00€.

 

Τροχαίες παραβάσεις

Ο ενοικιαστής αναλαμβάνει πλήρης ευθύνη για τυχόν τροχαίες παραβάσεις και υποχρεούται να εξοφλήσει τις όποιες οφειλές στις αρμόδιες υπηρεσίες. Σε διαφορετική περίπτωση θα χρεωθεί το ποσό της παράβασης συν το ποσό αναφερόμενο ως «Διαχειριστικά έξοδα» με χρέωση της πιστωτικής κάρτας που έχει δοθεί κατά τη σύναψη της συμφωνίας μίσθωσης.

 

Τρόποι Πληρωμής

Το μίσθωμα μπορεί να πληρωθεί με πιστωτική, χρεωστική ή προπληρωμένη κάρτα (Visa, Master Card, ), με μετρητά και με τραπεζική κατάθεση τουλάχιστον 48 ώρες πριν την έναρξη της ενοικίασης.

 

Για την ολοκλήρωση μιας κράτησης απαιτείται προκαταβολή, ίση με το 10% της συνολικής τιμής ενοικίασης.

 

Ανεξαρτήτου τρόπου πληρωμής μία πιστωτική ή χρεωστική (Visa, Master Card ) είναι απαραίτητη για λόγους εγγύησης καθώς η εταιρία  θα δεσμεύσει το ποσό ευθύνης για ζημία έως τη λήξη της ενοικίασης.

 

Ακύρωση κράτησης

Σε περίπτωση ακύρωσης της κράτησης μέχρι και 7 μέρες πριν την ημερομηνία αναχώρησης, επιστρέφεται ολόκληρο το ποσό της προκαταβολής. Για ακυρώσεις εντός του διαστήματος των 7 ημερών πριν την αναχώρηση υπάρχει χρέωση ίση με το 10% της συνολικής κράτησης..

 

Σύμβαση

Με την παραλαβή του οχήματος υπογράφεται αντίστοιχη σύμβαση μίσθωσης που περιέχει το σύνολο των όρων και προϋποθέσεων της μίσθωσης, οι οποίοι δεσμεύουν το μισθωτή.


Εκτύπωση   Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο